12 juni 2017
Vijf jonge rappers om in de gaten te houden
Ontdek van wie je zeker nog gaat horen!
Vijf jonge rappers om in de gaten te houden

De Belgische hiphopscene mag dan nog steeds relatief klein zijn, er steekt heel wat nieuw talent in de Vlaamse ondergrond. Chase plukte voor ons vijf beloftevolle artiesten die de laatste tijd in het oog sprongen.

Jay MNG

Kleine Jay is net 20 geworden, maar maakt al stevige moves in de Brusselse scene. Hij deelde het podium met BerryKrimi en was te gast bij Frontal, Lowkey, Mama’s Open Mic en Chase Verses. Hij komt binnenkort met een eerste mixtape.

Jenesaispas

Deze Antwerpse crew is op zijn best als ze rappen op een diepe 90’s beat. Maar ontdek ze vooral zelf. Met hun eerste clip ’Ni dom doen’ bijvoorbeeld Enjoy!

De Rand

In de periferie van Brussel is er veel beweging. De jongens van De Rand zijn al enkele jaren bezig, maar zijn duidelijk helemaal klaar om een versnelling hoger te schakelen.

VLB

17 lentes jong nog maar, maar op zijn eerste track ‘Doe het toch’ bewijst VLB dat hij ritmisch en lyrisch stevig in zijn schoenen staat. Bovendien staat hij ook zijn mannetje in een freestyle battle, en dat kunnen we hier bij Red Bull Bekvechten natuurlijk heel erg appreciëren.

Blacka

Blacka, een derde van van het Gentse trio Buitlanderz, maakt keiharde, rauwe trap. Blacka verhuisde tijdens zijn jeugd van Amsterdam en Gent, en dat leverde hem een unieke tongval op.

Wordt vervolgd, dus stay tuned!

 

Door Lowie Clapéron (Chase)

Recentste nieuws
Blijf steeds op de hoogte van al wat er gebeurt
Bekijk alles
Vond je dit goed?
Ontdek dan nu nog veel meer
Registreer je
Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring op onze website te garanderen. Door verder te gaan op deze site zonder uw instellingen aan te passen gaan we ervan uit dat u alle cookies accepteert. Wilt u toch uw instellingen aanpassen volg dan de instructies hier.