3 november 2017
T-Loc wint allereerste Red Bull Bekvechten Battle
Antwerpse DE Studio vormde het strijdtoneel voor Nederlandstalige woordentovenaars.
T-Loc wint allereerste Red Bull Bekvechten Battle

8 Mile, maar dan in centrum Antwerpen. Misschien kan je zo de allereerste Red Bull Bekvechten Battle nog het beste omschrijven. Acht Nederlandstalige MC's vochten het onder luid gejoel van meer dan 400 enthousiaste aanwezigen met elkaar uit, met T-Loc uit Gent als uiteindelijke winnaar. Hij toverde met woorden, deelde de strafste disses uit en won het pleit van mede-finalist Boeken. T-Loc wint twee dagen opnametijd in de Red Bull Studios in Amsterdam. "Het was de hardste battle die ik ooit gedaan heb,” zegt hij.

"Boeken was een geduchte tegenstander in de finale. En hij was niet de enige vanavond. Het ging er drie rondes keihard aan toe. En dan die a capella, waanzin. Het niveau lag zo hoog. Die andere jongens, niet normaal. En die sfeer hier. Al dat volk. Ik ben echt vereerd dat ik met de trofee naar huis ga. Vlaanderen is hier zo klaar voor, dat is duidelijk. Meer van dat, en snel!" zegt winnaar T-Loc.

Red Bull Bekvechten is een platform voor en door Nederlandstalige MC's en freestylers. De finalisten werden geselecteerd en beoordeeld door enkele grote namen uit de Vlaamse scene: Zwangere Guy, Nag, Gus, Samoerai en Azer. Salah, lokale held en lid van SLM en NoMoBS leidde de battles in goede banen. Hij zag vooral erg veel talent.

Check meer foto's hier.

Meer te weten komen over Red Bull Bekvechten? Volg de Facebookpagina! (Want o ja, er komt een tweede editie!)

Recentste nieuws
Blijf steeds op de hoogte van al wat er gebeurt
Bekijk alles
Vond je dit goed?
Ontdek dan nu nog veel meer
Registreer je
Wij maken gebruik van cookies om u de beste ervaring op onze website te garanderen. Door verder te gaan op deze site zonder uw instellingen aan te passen gaan we ervan uit dat u alle cookies accepteert. Wilt u toch uw instellingen aanpassen volg dan de instructies hier.